Guide til en glat intimbarbering

Her får du et par tips, så du er sikker på at få en positiv oplevelse med intimbarbering – uden efterfølgende ubehag.

Guide til intimbarberingNogle holder det traditionelt, andre foretrækker regelmæssig trimning. Yes, vi snakker om ‘dusken dernede’! Indefor de seneste år er det blevet mere moderne at trimme hækken, og det er ikke så ligetil, som man måske tror. Selvom mange tænder på det naturlige look, foretrækker flere det glatbarberede, både af hygiejniske grunde og af hensyn til partneren, som ikke længere ser sig nødsaget til at begrave ansigtet i en jungle. Selvom intimbarbering har mange fordele for både dig og din partner, kan det være en ubehagelig – og for nogle en direkte smertefuld oplevelse, hvis det ikke gøres ordentligt. Her er derfor et par tips, så er du sikker på at få en positiv oplevelse – uden efterfølgende ubehag.

1: Før du går i gang
Når du skal intimbarbere dig, skal du starte med at trimme hårpragten. Nogle anbefaler, at du bruger en elektrisk trimmer til formålet. Vi sværger dog til en ganske almindelig frisør saks, der er skarp i skæret. Huden omkring dine kønsdele er meget følsom og tynd, uanset om du er kvinde eller mand. Er du mand, er der samtidig risiko for, at noget af det løse hud på testiklerne kan blive fanget i trimmeren – og det gør … for at sige det mildt … nas! Med en god saks kan du derimod stille og roligt klippe håret i bund. Når du har fjernet det overflødige hår, er det en god ide at tage et bad. Herved får du rengjort området omkring kønsdelene og skyllet alle de løse hår væk, og samtidig blødgører det varme vand huden omkring kønsdelene, hvilket gør selve barberingen mere behagelig. Som mand kender du det måske, hvis du barberer dig med en skraber. Står du under den varme bruser, går det som regel meget enklere, end hvis din hud er helt tør.

2: Intimbarberingen

Så er det på tide at starte selve barberingen. Har du et badekar, kan du blive siddende i badekaret og foretage selve barberingen. Har du ikke et badekar, så bliv stående i brusekabinen. Så kan du nemt skylle barberskummet væk og rense barberskraberen uden at svine for meget. Du skal sørge for at bruge et barberingsprodukt, der ikke indeholder kemikalier eller parfume. Der findes forskellige allergivenlige barberingsprodukter udviklet specielt til kvinder eller til mænd, som er meget velegnede til intimbarbering.
bl.a. her fra Eros, RFSU eller Australian Bodycare.
Bruger du almindelig barberskum eller shaving gel, som er parfumeret eller tilsat alkohol, risikerer du at få nogle ubehagelige følgevirkninger i form af udslæt og kløe. Brug også en kvalitetsskraber med gelékant. De billige engangsskrabere som du kan købe i supermarkederne er bestemt ikke velegnede til formålet. Når du går i gang med selve barberingen, skal du altid sørge for at barbere dig med hårene. I hvert fald i starten. Vil du have en helt tæt og glat barbering, kan du bagefter barbere meget forsigtigt mod hårene.


Vil du som kvinde gerne have en alternativ frisure, så prøv en af vores barberingsskabeloner – f.eks. et hjerte eller blot en stribe.

3: Aftercare

Når du er færdig med selve barberingen og har vasket dig grundigt med intimsæbe, er det en rigtig god idé at skylle efter med koldt vand. det har den fordel, at porerne i huden lukker, hvilket gør at huden bliver beroliget. Når du er kommet ud af badet og har tørret dig godt, så afslut med at smøre huden med en allergi- og hudvenlig creme.
Med Klunke Voks fra Dick Johnson er det slut med dårlig hygiejne nede i bukserne. Klunke Voksen går ind og fjerner dårlig lugt, kløe og irritabel hud. Det vil med andre ord sige at efter indsmøring ville dine kugler føles helt friske og så er man også klar hvis chancen skulle byde sig for lidt hygge med partneren.

Se her produkter til kropspleje og imtim hygiejne til mænd og kvinder.

DEL på Facebook  LIKE på Facebook DEL på Facebook