SexLegetøjets oprindelse

SexLegetøj er IKKE en nymoden opfindelse

Sexlegetøjets Historie

Umiddelbart forbinder man sexlegetøj med de sidste ca. 40 år, men det er helt forkert.


Dildoen blev opfundet langt tidligere end man skulle tro :-)

Seksuelle hjælpemidler har en lang og interessant historie, som vi vil prøve at skiltre lidt herunder:

Ca. 26000 f.Kr. Verdens måske ældste seksuelle hjælpemiddel. Det er en fallos, dvs. en statue af en pik, lavet af sten. Den kan have været brugt som frugtbarheds-symbol. Men da der er brugt meget energi på at slibe den rund og glat. mener man, at der kan være tale om den ældste, kendte dildo. Fundet i Tyskland.

I 2010 blev der fundet en tilsvarende Fallos/dildo i Sverige, som menes at stamme helt tilbage fra ca. 900 f.kr

586 f.Kr. Biblen omtaler dildoer: "Af de prægtige smykker af guld og sølv, som jeg havde givet dig, lavede du figurer af mænd og horede med dem." (Ezekiels bog 16, 17)

Ca. 500 f.Kr. Hos de gamle grækere var dildoer af lædder “som de kaldte olisbos“ en handelsvare. Nogle mener, at kvinderne brugte dem, når mændene var i krig. Hvad vi ved med sikkerhed er, at kvinderne brugte dem, når de dansede for at ophidse mændene.

For ca. 2000 år siden. Kineserne opdagede, at gedeurt er et potensmiddel.

200-400. Elskovskunsten Kama Sutra blev nedskrevet i Indien. Heri nævnes bl.a. penis-futeraler “en slags støttekorset“ til pikken, beregnet til mænd med potensproblemer.

1100-tallet. De første beretninger om kyskhedbælter. Dengang næppe sexlegetøj, men det er de blevet senere.

1200-tallet. Elastiske penisringe blev brugt i Kina. Den først omtalte penisring var lavet af øjenlåget fra en ged.

13-1400-tallet. Fra renaissancens Italien findes der beretninger om dildoer “diletto“ lavet af træ, elfenben, læder eller sten. Dertil brugtes olivenolie som glidemiddel.

Midt i 1800-tallet Efter at Goodyear i 1839 opfandt vulkaniseret gummi, blev det muligt at fremstille gummi-dildoer. Men der var tale om et sjældent og dyrt produkt for de få.

1869. Dr. George Taylor opfandt den første vibrator. Den blev drevet af en dampmaskine og skulle bruges til at behandle hysteri hos kvinder.
Hysteri skyldtes nemlig seksuel underernæring og kunne helbredes med en orgasme.

"Lider" din kvinde af hysteri engang imellem? SÅ prøv om du kan komme til at give hende en orgasme, og se om det virker endnu ;-)

1880´erne. Den elektromagnetiske vibrator blev opfundet af Kelsey Stinner i 1882. Mange udgaver blev produceret, også nogle hvor man kunne skrue op og ned for intensiteten. De var ligesom Taylors vibrator tiltænkt til behandlingen af hysteri, men hurtigt opstod der efterspørgsel efter maskinerne til privat brug.

1902. Det amerikanske firma Hamilton Beach tog patent på den første elektriske vibrator til hjemmebrug. I de følgende år eksploderede markedet. Det vrimlede med annoncer for disse apparater, som blev købt via postordre. Og efterhånden som elektricitet blev mere udbredt, kunne man undgå de store klodsede batterier og sælge apparater der skulle sluttes til stikkontakten.

1908. Første elektriske massageapparat kom til salg i Danmark. Pris 24,50 kroner (svarer til ca. 1.500 kroner i dag).

Ca. 1920. Det er slut med at lade som om, at de vibrerende apparater er til medicinsk brug. Nu sælges de åbenlyst (første gang af firmaet Sears & Roebuck 1918) som seksuelle hjælpemidler og som julegaveidé til voksne kvinder (f.eks. i Hearst Magazine 1921).

1920´erne. De såkaldte Blue Movies "korte film med erotisk indhold" blev meget populære. Mange af dem viste kvinder med vibrerende, elektriske apparater. Det fik på den ene side efterspørgslen til at vokse yderligere, men på den anden side blev det umuligt at få lov til at annoncere for apparaterne, når det så åbenlyst handlede om at give kvinder orgasme.

Ca. 1930. Latex blev opfundet. Latex er flydende gummi, som stivner i tynde lag. Som følge af opfindelsen blev latex-kondomer i løbet af 30´erne hver mands eje.

1941. Tyskerne opfandt sexdukken (Kodenavn: Borghild). Tanken var, at dukker skulle tage trykket hos soldaterne ved fronten, så de ikke blev fristet til at fraternisere med fjenden. - Se nutidens sexdukker HER!

1962. Verdens første sexbutik åbnede i Tyskland.

1966. Firmaet Ted Marche sendte masseproducerede dildoer med latexovertræk på markedet.

1970´erne. Den vibrerende "dildo" (Lady Finger) kom på markedet. (sælges stadigvæk (i nyt design) - Se den her!)

1971. Den første sexbutik åbnede i Danmark.

1977. Hitachi Magic Wand kom på markedet. Dette massageapparat er det mest roste stykke sexlegetøj ever. Sexguruer som Betty Dodson har siden anbefalet massagestaven til kvinder, der har svært ved at få orgasme, og den el-drevne tryllestav fik popkulturel hype, da den i 2002 optrådte i tv-serien ˜Sex and the City.

Den nye trådløse, og genopladelige version af Hitachi Magic Wand vandt prisen som årets sexlegetøj ved Xbiz Awards 2016. - Se flere/andre Magic Wands HER!

1980´erne. Vibrerende dildoer med naturtro udseende af blød plastik blev meget populære. Dildoer lavet af jelly “blød plastik som ligner vingummi“ kom på markedet.

Midt i 1990´erne. Et amerikansk firma opfandt Fleshlight: En mastubator til mænd lavet af super blød, kunstig gummi og placeret i et diskret hylster med låg (ligner lidt en lommelygte). - Se andre OnaniProdukter til mænd HER!

Klitorisvibratoren "Pocket Rocket" kom på markedet, og det betød en revolution rundt omkring i soveværelserne.

1996. Rabbit vibratoren “også kaldet pearldriver“ kom på markedet. Det er en dildo med roterende perler og en påhæftet vibrator til klitoris. Efterspørgslen eksploderede, da vibratoren i 1998 medvirkede i en episode af Sex and the City. - Se et stort udvalg af Rabbit vibratorer HER!

2000. Homeparties med sexlegetøj i stedet for Tupperware blev næsten et modefænomen.

2005. Forbrugerne begyndte at stille krav til kvaliteten af sexlegetøj. Ftalater i plastik var under kraftig kritik, hvilket fik producenterne af sexlegetøj til at skifte fra blød plastik til silikone og andre nye materialer.

2010. Roxxxy vises frem på en sexmesse i USA. Hun er verdens første sexdukke, som ikke bare kan sige lyde, men tale med sin partner og reagere på berøringer.
(se her et udvalg af realistiske sexdukker og andre sexdukker)

2010 Finanskrisen fik mange fysiske sexbutikker at lukke på stribe. Handlen med sexlegetøj flytter mere og mere på nettet.

Sinful.dk er nordens største sexshop, men der er også mange andre, som feks.
| SexShop.dk | Alor.dk | Orion-erotik.dk | FunToys.dk | Toys2Joy.dk | DreamDirty.dk |

DEL på Facebook  LIKE på Facebook DEL på Facebook